Indi

India, zyrtarisht e njohur si Republika e Indisë, është një vend madhështor dhe në zhvillim te vazhdueshëm, i vendosur në Azinë e Jugut. Eshtë një vend mahnitës me gjelbërim të dendur, ku shtrihen aq larg sa syri mund të shohë. Gjithashtu nje vend i mbushur me lule shumengjyreshe dhe natyre shume te pasur. Lumenjtë mahnitës shtrihen nëpër territor, duke reflektuar ndriçimin e artë të diellit kur ai perëndon pas maleve të largëta.

Historianët e konsiderojnë erën moderne të Indisë të ketë filluar ndonjëherë mes viteve 1848 dhe 1885. Emërimi në vitin 1848 i Lord Dalhousie si Guvernator i Përgjithshëm i Kompanisë së Indisë Lindore vendosi bazat për ndryshime të rëndësishme në krijimin e një shteti modern. Këto përfshinin konsolidimin dhe vendosjen e sovranitetit, mbikëqyrjen e popullsisë, dhe arsimimin e qytetarëve.

Fakte
Popullsia: 1,425,775,850  | Kryeqyteti: New Delhi | Gjuha: Hindi  | Sipërfaqe: 3,287,263 km²

Atraksione

DelhiJaipurFatehpur SikriHawa Mahal

Delhi, qyteti kryesor i Indisë, është një metropol i gjallë që perzientrashëgiminë historike të pasur me zhurmën dhe lëvizjen e një qendre urbane moderne. I shtrire në bregun e lumit Yamuna, Delhi shërben si një qendër kulturore, politike dhe ekonomike në veri të Indisë.


Jaipur, shpesh e quajtur si “Qyteti Rozë,” është kryeqyteti i Rajasthanit në veri-perëndim të Indisë. I njohur për arkitekturën e tij mbresëlënëse, kulturën e gjallë dhe historinë e pasur, Jaipuri shfaqet si një nga qytetet më ikonike dhe pitoreske të Indisë.

Fatehpur Sikri, një qytet i braktisur i cili gjendet në afërsi të Agra-s në Indi, është një sit i mrekullueshëm arkeologjik dhe një dëshmi e artit dhe arkitekturës së lashtë. Ndërtuar në shekullin e 16-të nga mbreti Mogul, mbreti Akbar, ky vend shquhet për bukurinë e ndërthurjes së stilit islamik me elementët hindu dhe persianë.

Hawa Mahal, ose “Pallati i Eres,” është një ndërtrajtës e ikonës së Jaipurit, në Indi. Kjo strukturë unike, e ndërtuar në vitin 1799, shquhet për arkitekturën e saj të veçantë me qindra dritare të vegjël, të cilat lejonin frymëmarrjen e ajrit të freskët në pallat.

Një vizitë në New Delhi, Indi

Një vizitë në New Delhi është një udhëtim në qendrën e një kulture të pasur dhe një historie ë shkëlqen në mes të modernizmit. Ky metropol i madh është një

Destinacione të tjera

Indi

India, zyrtarisht e njohur si Republika e Indisë, është një vend madhështor dhe në zhvillim te vazhdueshëm, i vendosur në Azinë e Jugut. Eshtë një vend mahnitës me gjelbërim të dendur, ku shtrihen aq larg sa syri mund të shohë. Gjithashtu nje vend i mbushur me lule shumengjyreshe dhe natyre shume te pasur. Lumenjtë mahnitës shtrihen nëpër territor, duke reflektuar ndriçimin e artë të diellit kur ai perëndon pas maleve të largëta.

Historianët e konsiderojnë erën moderne të Indisë të ketë filluar ndonjëherë mes viteve 1848 dhe 1885. Emërimi në vitin 1848 i Lord Dalhousie si Guvernator i Përgjithshëm i Kompanisë së Indisë Lindore vendosi bazat për ndryshime të rëndësishme në krijimin e një shteti modern. Këto përfshinin konsolidimin dhe vendosjen e sovranitetit, mbikëqyrjen e popullsisë, dhe arsimimin e qytetarëve.

Fakte
Popullsia: 1,425,775,850  | Kryeqyteti: New Delhi | Gjuha: Hindi  | Sipërfaqe: 3,287,263 km²

Atraksione

DelhiJaipurFatehpur SikriHawa Mahal

Delhi, qyteti kryesor i Indisë, është një metropol i gjallë që perzientrashëgiminë historike të pasur me zhurmën dhe lëvizjen e një qendre urbane moderne. I shtrire në bregun e lumit Yamuna, Delhi shërben si një qendër kulturore, politike dhe ekonomike në veri të Indisë.


Jaipur, shpesh e quajtur si “Qyteti Rozë,” është kryeqyteti i Rajasthanit në veri-perëndim të Indisë. I njohur për arkitekturën e tij mbresëlënëse, kulturën e gjallë dhe historinë e pasur, Jaipuri shfaqet si një nga qytetet më ikonike dhe pitoreske të Indisë.

Fatehpur Sikri, një qytet i braktisur i cili gjendet në afërsi të Agra-s në Indi, është një sit i mrekullueshëm arkeologjik dhe një dëshmi e artit dhe arkitekturës së lashtë. Ndërtuar në shekullin e 16-të nga mbreti Mogul, mbreti Akbar, ky vend shquhet për bukurinë e ndërthurjes së stilit islamik me elementët hindu dhe persianë.

Hawa Mahal, ose “Pallati i Eres,” është një ndërtrajtës e ikonës së Jaipurit, në Indi. Kjo strukturë unike, e ndërtuar në vitin 1799, shquhet për arkitekturën e saj të veçantë me qindra dritare të vegjël, të cilat lejonin frymëmarrjen e ajrit të freskët në pallat.

Blog

Një vizitë në New Delhi, Indi

Një vizitë në New Delhi është një udhëtim në qendrën e një kulture të pasur dhe një historie ë shkëlqen në mes të modernizmit. Ky metropol i madh është një

10 arsye pse duhet të vizitohet India

India, vendi i ngjyrave  dhe kontrasteve të shumta, është një mozaik i kulturave, historisë dhe peizazheve të mahnitshme. Nga qytetet e shumengjyrshme me aktivitet dhe energji, deri te malet e

Destinacione të tjera

2,150.00 Udhëtim në Kinë

Ekspeditë në Tokën e Dragoit: Udhëtim në Kinë

Vizitohen Muri i Madh Kinez, Xi’an, fjetje ne tren, Qyteti i Ndaluar, Statuja e Budes, Ushtria e Terracota etj

2,299.00 Udhetim ne Srilanka Elite Travel Agency

Përtej Horizonteve: Udhëtim në Sri Lanka

Vizitohen Anuradhapura, Sigirya, Kandy, Safari ne Yala, Plazhi Bentota etj

1,850.00 Udhëtim ne Tajlande

Magjia e Tempujve: Udhëtim në Tajlandë

Eksplorim të tempujve të Tajlandës, Chiang Rai, Trekëndeshi i Artë, Doi Suthep etj

1,580.00 Udhëtim në Egjipt dhe Piramidat e Gizës

Egjipt: Udhëtim në gjurmët e faraonëve

3 ditë Krociere në Nil, Vizitë në Tempullin e Horus, Tempulli i Isis, Piramidat e Gizës, Kairo etj.

1,090.00 Udhëtim në Azerbaijan

Aventurë në Azerbaijan: Zbulimi i Tokës së Zjarrit

Aventurë në Baku, Absheron, Gobustan, Gabala dhe vizitë në Tokën e Zjarrit.

1,790.00 Udhëtim disaditor ne Indi

“Golden Triangle” Udhëtim në Indi

Vizitë në Delhi, Jaipur Qytetin Rozë, Fatephur Sikri. Jal Mahal (Pallati i Ujit) dhe Hawa Mahal (pallati i Erës)