Sri Lanka

Sri Lanka, e njohur si “Gjerdani i Perlave të Oqeanit Indian”, është një destinacion turistik që magjeps me bukuritë natyrore dhe pasurinë kulturore. E vendosur në jug të Indisë, ky ishull-shtet ofron një përzierje të rrallë peizazhesh që variojnë nga plazhet e bardha deri te male të mbuluara me gjelbërim dhe parqe kombëtare. Trashëgimia kulturore e Sri Lankës është po aq mbresëlënëse.
Qytete antike si Anuradhapura tregojnë për historinë e pasur dhe ndërtesat e mrekullueshme që datojnë mijëra vjet më parë. Sigiriya, një kështjellë që ngrihet mbi një shkëmb masiv, ofron pamje spektakolare. Kandy, me tempullin e saj të shenjtë të Dhëmbit të Budës, është një qendër e rëndësishme fetare dhe kulturore.

Fakte
Popullsia: 22,037,000  | Kryeqyteti: Kotte | Gjuha: Sinhala or Tamil | Sipërfaqe: 65,610.2 km2

Atraksione

AnuradhapuraSigiriyaYalaBentota

Anuradhapura, e vendosur në zemrën e Sri Lankës, është një qytet me histori të lashtë. Ky qytet, njëkohësisht një nga qendrat kryesore të civilizimit Sinhalez, tani është një vend i shenjtë dhe trashëgimi kulturore. Anuradhapura u shpall si kryeqytet nga Mbreti Pandukabhaya në vitin 380 p.e.s., duke filluar një epokë të artë të përparimit kulturor dhe arkitektonik që zgjati më shumë se një mijë vjet.


Sigiriya, e njohur si “Rrëzë e Luanit” në Sri Lanka, është një fortifikatë antike që ngrihet mbi një shkëmb , duke ofruar një pamje që vecantë. Ky vend, i cili daton nga shekulli i 5-të p.e.s., shërbeu si pallati mbretëror për Mbretin Kasyapa dhe më vonë u kthye në një manastir budist deri në shekullin e 14-të. Sot, Sigiriya është një nga sitet më të famshme arkeologjike në botë (UNESCO-s)

Parku Kombëtar Yala, i vendosur në juglindje të Sri Lankës, është një perlë që zbulon bukurinë dhe diversitetin e jashtëzakonshëm të florës dhe faunës së ishullit. Ky park është shtëpia e një numri të madh të specieve, përfshirë leopardin e Azisë Jugore, i cili është një nga atraksionet kryesore për vizitorët.

Bentota, një perlë e fshehur në bregdetin jugperëndimor të Sri Lankës, është një destinacion i përsosur për ata që kërkojnë një arratisje në parajsë tropikale. Me rërën e  artë dhe ujërat kristal të Oqeanit Indian, Bentota ofron një peizazh fantastik që premton qetësi dhe rigjallërim.

7 Arsye Pse Duhet të Vizitoni Sri Lanka: Një Udhëtim Magjepsës

Sri Lanka, një ishull i vogël në Oqeanin Indian, është një vend që mahnit çdo vizitor me bukurinë natyrore, kulturën e pasur dhe mikpritjen e ngrohtë. Ja pse duhet të

Destinacione të tjera

1,100.00 Sale!

Udhëtim Magjik në Jordani: Petra, Wadi Rum, dhe Deti i Vdekur

Vizitë në Petra, Shkretëtirën e Wadi Rum dhe Detin e Vdekur. Udhëtim Magjik në Jordani

1,500.00 Sale! Udhëtim në Egjipt dhe Piramidat e Gizës

Egjipt: Udhëtim në gjurmët e faraonëve

3 ditë Krociere në Nil, Vizitë në Tempullin e Horus, Tempulli i Isis, Piramidat e Gizës, Kairo etj.

2,150.00 Udhëtim në Kinë

Ekspeditë në Tokën e Dragoit: Udhëtim në Kinë

Vizitohen Muri i Madh Kinez, Xi’an, fjetje ne tren, Qyteti i Ndaluar, Statuja e Budes, Ushtria e Terracota etj

1,790.00 Udhëtim disaditor ne Indi

“Golden Triangle” Udhëtim në Indi

Vizitë në Delhi, Jaipur Qytetin Rozë, Fatephur Sikri. Jal Mahal (Pallati i Ujit) dhe Hawa Mahal (pallati i Erës)

1,090.00 Sale! Udhëtim në Azerbaijan

Aventurë në Azerbaijan: Zbulimi i Tokës së Zjarrit

Aventurë në Baku, Absheron, Gobustan, Gabala dhe vizitë në Tokën e Zjarrit.

1,490.00 Udhetim ne Rivieren Tajlandeze

Riviera Tajlandeze: Plazhet e Pattaya

Eksplorim të tempujve të Tajlandës, Pattaya, Damnern Saduak, Koh Larn etj

Sri Lanka

Sri Lanka, e njohur si “Gjerdani i Perlave të Oqeanit Indian”, është një destinacion turistik që magjeps me bukuritë natyrore dhe pasurinë kulturore. E vendosur në jug të Indisë, ky ishull-shtet ofron një përzierje të rrallë peizazhesh që variojnë nga plazhet e bardha deri te male të mbuluara me gjelbërim dhe parqe kombëtare. Trashëgimia kulturore e Sri Lankës është po aq mbresëlënëse.
Qytete antike si Anuradhapura tregojnë për historinë e pasur dhe ndërtesat e mrekullueshme që datojnë mijëra vjet më parë. Sigiriya, një kështjellë që ngrihet mbi një shkëmb masiv, ofron pamje spektakolare. Kandy, me tempullin e saj të shenjtë të Dhëmbit të Budës, është një qendër e rëndësishme fetare dhe kulturore.

Fakte
Popullsia: 22,037,000  | Kryeqyteti: Kotte | Gjuha: Sinhala or Tamil | Sipërfaqe: 65,610.2 km2

Atraksione

AnuradhapuraSigiriyaYalaBentota

Anuradhapura, e vendosur në zemrën e Sri Lankës, është një qytet me histori të lashtë. Ky qytet, njëkohësisht një nga qendrat kryesore të civilizimit Sinhalez, tani është një vend i shenjtë dhe trashëgimi kulturore. Anuradhapura u shpall si kryeqytet nga Mbreti Pandukabhaya në vitin 380 p.e.s., duke filluar një epokë të artë të përparimit kulturor dhe arkitektonik që zgjati më shumë se një mijë vjet.


Sigiriya, e njohur si “Rrëzë e Luanit” në Sri Lanka, është një fortifikatë antike që ngrihet mbi një shkëmb , duke ofruar një pamje që vecantë. Ky vend, i cili daton nga shekulli i 5-të p.e.s., shërbeu si pallati mbretëror për Mbretin Kasyapa dhe më vonë u kthye në një manastir budist deri në shekullin e 14-të. Sot, Sigiriya është një nga sitet më të famshme arkeologjike në botë (UNESCO-s)

Parku Kombëtar Yala, i vendosur në juglindje të Sri Lankës, është një perlë që zbulon bukurinë dhe diversitetin e jashtëzakonshëm të florës dhe faunës së ishullit. Ky park është shtëpia e një numri të madh të specieve, përfshirë leopardin e Azisë Jugore, i cili është një nga atraksionet kryesore për vizitorët.

Bentota, një perlë e fshehur në bregdetin jugperëndimor të Sri Lankës, është një destinacion i përsosur për ata që kërkojnë një arratisje në parajsë tropikale. Me rërën e  artë dhe ujërat kristal të Oqeanit Indian, Bentota ofron një peizazh fantastik që premton qetësi dhe rigjallërim.

Blog

7 Arsye Pse Duhet të Vizitoni Sri Lanka: Një Udhëtim Magjepsës

Sri Lanka, një ishull i vogël në Oqeanin Indian, është një vend që mahnit çdo vizitor me bukurinë natyrore, kulturën e pasur dhe mikpritjen e ngrohtë. Ja pse duhet të

Destinacione të tjera

1,100.00 Sale!

Udhëtim Magjik në Jordani: Petra, Wadi Rum, dhe Deti i Vdekur

Vizitë në Petra, Shkretëtirën e Wadi Rum dhe Detin e Vdekur. Udhëtim Magjik në Jordani

1,500.00 Sale! Udhëtim në Egjipt dhe Piramidat e Gizës

Egjipt: Udhëtim në gjurmët e faraonëve

3 ditë Krociere në Nil, Vizitë në Tempullin e Horus, Tempulli i Isis, Piramidat e Gizës, Kairo etj.

2,150.00 Udhëtim në Kinë

Ekspeditë në Tokën e Dragoit: Udhëtim në Kinë

Vizitohen Muri i Madh Kinez, Xi’an, fjetje ne tren, Qyteti i Ndaluar, Statuja e Budes, Ushtria e Terracota etj

1,790.00 Udhëtim disaditor ne Indi

“Golden Triangle” Udhëtim në Indi

Vizitë në Delhi, Jaipur Qytetin Rozë, Fatephur Sikri. Jal Mahal (Pallati i Ujit) dhe Hawa Mahal (pallati i Erës)

1,090.00 Sale! Udhëtim në Azerbaijan

Aventurë në Azerbaijan: Zbulimi i Tokës së Zjarrit

Aventurë në Baku, Absheron, Gobustan, Gabala dhe vizitë në Tokën e Zjarrit.

1,490.00 Udhetim ne Rivieren Tajlandeze

Riviera Tajlandeze: Plazhet e Pattaya

Eksplorim të tempujve të Tajlandës, Pattaya, Damnern Saduak, Koh Larn etj