Kina

Kina është një shtet i madh në Azinë Lindore, i njohur për historinë e tij të lashtë, kulturën e pasur dhe ndikimin e thellë në civilizimin botëror. Është vendi më i populluar në botë, me mbi 1.4 miliardë banorë dhe përfshin një diversitet të madh etnik, gjeografik dhe klimatik. Historia e Kinës daton mijëra vjet më parë, duke filluar me qytetërimin e lashtë në lumin Huang He dhe duke u zhvilluar nëpërmjet sundimeve të shumta dinastike si Zhou, Qin, Han, Tang, Song, Yuan, Ming dhe Qing. Kjo histori e gjatë ka lënë pas një trashëgimi të pasur kulturore dhe arkeologjike, përfshirë Murin e Madh, Pallatin e Madh, dhe ushtrinë e terrakotës në Xi’an.
Gjeografikisht, Kina ofron peizazhe të ndryshme që variojnë nga shkretëtira dhe stepat në veri, pyjet e dendura në jug, Himalajet në perëndim, dhe bregdet në lindje. Që nga fundi i viteve 1970, Kina ka ndërmarrë reforma ekonomike dhe hapje ndaj tregut ndërkombëtar, duke e shndërruar atë në një nga ekonomitë më të mëdha dhe më të shpejta në rritje në botë.

Kultura kineze është një mozaik i pasur i traditave, gjuhëve, artit, muzikës dhe gastronomisë. Filozofitë e lashta si Konfucianizmi dhe Taoizmi kanë formuar mendimin dhe vlerat shoqërore, ndërsa festat tradicionale si Viti i Ri Kinez dhe Festivali i Qershisë vazhdojnë të mbeten pjesë të rëndësishme të jetës kulturore.

Fakte
Popullsia: 1,409,670,000  | Kryeqyteti: Pekin | Gjuha: Kineze  | Sipërfaqe: 9,596,961 km2

Atraksione

ShangaiPekinXianMuri i Madh Kinez

Një nga qytetet më të mëdha dhe më dinamike në botë, është një simbol i modernizimit të Kinës dhe një qendër ndërkombëtare financiare dhe kulturore. Vendosur në bregun lindor të Kinës, pranë detit të Kinës Lindore. Shanghai është gjithashtu një qendër kulturore, me një skenë të gjallë arti, muzikë dhe teatri.


Kryeqyteti historik dhe politik i Kinës, është një qytet që përfaqëson një simbiozë të rrallë të historisë së lashtë dhe zhvillimit modern. Me një histori që shkon më shumë se 3000 vjet më parë, Pekini ka qenë qendra e pushtetit politik të Kinës për pjesën më të madhe të historisë së saj, duke u bërë vendstrehimi i perandorëve të shumë dinastive, duke përfshirë Ming dhe Qing.

Xi’an është një nga qytetet më të vjetra në Kinë dhe ka qenë kryeqyteti i shumë dinastive të mëdha përgjatë historisë së saj të lashtë dhe të larmishme. Xi’an është i famshëm si fillimi i Rrugës së Mëndafshit, një rrugë tregtare e lashtë që lidhte Kinën me Perëndimin, duke favorizuar shkëmbimin e mallrave, kulturës dhe filozofisë midis Lindjes dhe Perëndimi

Murin e Madh Kinez, një nga mrekullitë më të mëdha inxhinierike të botës, është një simbol ikonik i historisë dhe qëndrueshmërisë së Kinës. Kjo strukturë mbresëlënëse, e ndërtuar fillimisht si një sistem mbrojtës kundër invazioneve nga nomadët veriorë, përfshin një periudhë ndërtimi që zgjat më shumë se dy mijë vjet, nga shekulli i 5-të para erës sonë deri në shekullin e 16-të.

Muri i Madh Kinez: Një Udhëzues i Plotë për Vizitorët

Historia dhe Rëndësia e Murit të Madh Kinez
Muri i Madh Kinez, një nga strukturat më të njohura dhe ikonike në botë, është një testament i fuqisë dhe ambicies së

Destinacione Te tjera

Kina

Kina është një shtet i madh në Azinë Lindore, i njohur për historinë e tij të lashtë, kulturën e pasur dhe ndikimin e thellë në civilizimin botëror. Është vendi më i populluar në botë, me mbi 1.4 miliardë banorë dhe përfshin një diversitet të madh etnik, gjeografik dhe klimatik. Historia e Kinës daton mijëra vjet më parë, duke filluar me qytetërimin e lashtë në lumin Huang He dhe duke u zhvilluar nëpërmjet sundimeve të shumta dinastike si Zhou, Qin, Han, Tang, Song, Yuan, Ming dhe Qing. Kjo histori e gjatë ka lënë pas një trashëgimi të pasur kulturore dhe arkeologjike, përfshirë Murin e Madh, Pallatin e Madh, dhe ushtrinë e terrakotës në Xi’an.
Gjeografikisht, Kina ofron peizazhe të ndryshme që variojnë nga shkretëtira dhe stepat në veri, pyjet e dendura në jug, Himalajet në perëndim, dhe bregdet në lindje. Që nga fundi i viteve 1970, Kina ka ndërmarrë reforma ekonomike dhe hapje ndaj tregut ndërkombëtar, duke e shndërruar atë në një nga ekonomitë më të mëdha dhe më të shpejta në rritje në botë.

Kultura kineze është një mozaik i pasur i traditave, gjuhëve, artit, muzikës dhe gastronomisë. Filozofitë e lashta si Konfucianizmi dhe Taoizmi kanë formuar mendimin dhe vlerat shoqërore, ndërsa festat tradicionale si Viti i Ri Kinez dhe Festivali i Qershisë vazhdojnë të mbeten pjesë të rëndësishme të jetës kulturore.

Fakte
Popullsia: 1,409,670,000  | Kryeqyteti: Pekin | Gjuha: Kineze  | Sipërfaqe: 9,596,961 km2

Atraksione

ShangaiPekinXianMuri i Madh Kinez

Një nga qytetet më të mëdha dhe më dinamike në botë, është një simbol i modernizimit të Kinës dhe një qendër ndërkombëtare financiare dhe kulturore. Vendosur në bregun lindor të Kinës, pranë detit të Kinës Lindore. Shanghai është gjithashtu një qendër kulturore, me një skenë të gjallë arti, muzikë dhe teatri.


Kryeqyteti historik dhe politik i Kinës, është një qytet që përfaqëson një simbiozë të rrallë të historisë së lashtë dhe zhvillimit modern. Me një histori që shkon më shumë se 3000 vjet më parë, Pekini ka qenë qendra e pushtetit politik të Kinës për pjesën më të madhe të historisë së saj, duke u bërë vendstrehimi i perandorëve të shumë dinastive, duke përfshirë Ming dhe Qing.

Xi’an është një nga qytetet më të vjetra në Kinë dhe ka qenë kryeqyteti i shumë dinastive të mëdha përgjatë historisë së saj të lashtë dhe të larmishme. Xi’an është i famshëm si fillimi i Rrugës së Mëndafshit, një rrugë tregtare e lashtë që lidhte Kinën me Perëndimin, duke favorizuar shkëmbimin e mallrave, kulturës dhe filozofisë midis Lindjes dhe Perëndimi

Murin e Madh Kinez, një nga mrekullitë më të mëdha inxhinierike të botës, është një simbol ikonik i historisë dhe qëndrueshmërisë së Kinës. Kjo strukturë mbresëlënëse, e ndërtuar fillimisht si një sistem mbrojtës kundër invazioneve nga nomadët veriorë, përfshin një periudhë ndërtimi që zgjat më shumë se dy mijë vjet, nga shekulli i 5-të para erës sonë deri në shekullin e 16-të.

Blog

Muri i Madh Kinez: Një Udhëzues i Plotë për Vizitorët

Historia dhe Rëndësia e Murit të Madh Kinez
Muri i Madh Kinez, një nga strukturat më të njohura dhe ikonike në botë, është një testament i fuqisë dhe ambicies së

Guidë Turistike në Kinë

Muri i Madh Kinez është një nga strukturat më të mahnitshme dhe historikisht të rëndësishme në botë. Jo vetëm që është një simbol i fuqisë dhe inxhinierisë së popullit kinez, por gjithashtu ka një rëndësi të madhe kulturore dhe historike. Origjina dhe Ndërtimi Muri i Madh Kinez fillimisht u ndërtua nga shtete të ndryshme të [...]

Destinacione të tjera

1,100.00 Sale!

Udhëtim Magjik në Jordani: Petra, Wadi Rum, dhe Deti i Vdekur

Vizitë në Petra, Shkretëtirën e Wadi Rum dhe Detin e Vdekur. Udhëtim Magjik në Jordani

1,500.00 Sale! Udhëtim në Egjipt dhe Piramidat e Gizës

Egjipt: Udhëtim në gjurmët e faraonëve

3 ditë Krociere në Nil, Vizitë në Tempullin e Horus, Tempulli i Isis, Piramidat e Gizës, Kairo etj.

2,150.00 Udhëtim në Kinë

Ekspeditë në Tokën e Dragoit: Udhëtim në Kinë

Vizitohen Muri i Madh Kinez, Xi’an, fjetje ne tren, Qyteti i Ndaluar, Statuja e Budes, Ushtria e Terracota etj

1,790.00 Udhëtim disaditor ne Indi

“Golden Triangle” Udhëtim në Indi

Vizitë në Delhi, Jaipur Qytetin Rozë, Fatephur Sikri. Jal Mahal (Pallati i Ujit) dhe Hawa Mahal (pallati i Erës)

1,090.00 Sale! Udhëtim në Azerbaijan

Aventurë në Azerbaijan: Zbulimi i Tokës së Zjarrit

Aventurë në Baku, Absheron, Gobustan, Gabala dhe vizitë në Tokën e Zjarrit.

1,490.00 Udhetim ne Rivieren Tajlandeze

Riviera Tajlandeze: Plazhet e Pattaya

Eksplorim të tempujve të Tajlandës, Pattaya, Damnern Saduak, Koh Larn etj