Tajlandë

Azerbajxhani, një vend i pasur në histori dhe kulturë, ofron një përzierje të mrekullueshme të peizazheve natyrore, qyteteve të lashta, arkitekturës moderne dhe gastronomisë së pasur. Ky destinacion turistik në krahinën e Kaukazit është një mrekulli për të eksploruar.

Kryeqyteti, Baku, është një nga pikat më të njohura në Azerbajxhan. Qyteti është i njohur për bukurinë e tij të pastër bregdetare dhe një kombinim të përzier të arkitekturës moderne dhe të vjetër.

Fakte
Popullsia: 10,412,651  | Kryeqyteti: Baku | Gjuha: Azerbaijani or Azeri  | Sipërfaqe: 86,600 km²

Atraksione

BangkokChiang MaiDoi SuthepWat Arun

Bangkok, kryeqyteti i Tajlandës, është një metropol dinamik që kombinon harmonikisht, trashëgiminë kulturore me modernen. Një metropol madhështor, i njohur për jetën dinamike, tregjet e ngjyrosura, dhe natyrën e saj mahnitëse. Kryeqyteti i Tajlandës, shquhet për një varg tempujsh të mahnitshëm që përfaqësojnë pasurinë kulturore dhe spiritualitetin e këtij vendi të bekuar.


Chiang Mai, një qytet magjik në veri të Tajlandës, një destinacion i mrekullueshëm për ata që kërkojnë një përvojë origjinale të kulturës dhe natyrës. Nën hijen e kodrave të pyjeve të mrekullueshme të malit Doi Suthep, Chiang Mai shkëlqen me tempujt e tij të bukur, si Wat Phra Singh dhe Wat Chedi Luang.

Doi Suthep është një kodër e mrekullueshme e vendosur në afërsi të qytetit magjik të Chiang Mai në Tajlandë. Në majën e kësaj kodre, gjendet tempulli i njohur Wat Phra That Doi Suthep, një destinacion i shenjtë dhe i frymëzues.

Wat Arun, i njohur edhe si “Tempulli i Mëngjesit” në Bangkok, Tajlandë, është një ndër atraksionet më ikonike të vendit. Ky tempull, me arkitekturën e tij të ngjyrosur dhe dekorime të mahnitshme, ndodhet buzë lumin Chao Phraya, duke bërë që pamja e tij të reflektohet në ujin e rrjedhshëm.

6 arsye pse duhet të vizitoni Tajlandën

Tajlanda është një vend fantastik me pamje të mrekullueshme natyrore, kulturë të pasur, dhe aventura të pafundme. Nëse keni nevojë për një motiv shtesë për të vendosur Tajlandën në listën

Destinacione te Tjera

Tajlandë

Tajlanda është një destinacion turistik i mrekullueshëm, i njohur për tempujt e tij të mahnitshëm dhe trashëgiminë kulturore të pasur. Në qytetin e Bangkokut, tempulli Wat Pho përbën një pikë kryesore me një nga statujat më të mëdha të Buddhës në botë dhe një atmosferë të pazakontë të qetësisë. Tempulli Wat Arun, me dekorime të ngjyrosura dhe arkitekturë të lashtë, është një destinacion i veçantë për udhëtarët. Chiang Mai, një qytet i magjishëm në veri të vendit, ofron një përzierje të mrekullueshme të traditës dhe modernes. Tempulli i Doi Suthep, një tempull i vendosur në majën e një kodre me pamje të mahnitshme, është një destinacion i paharruar për udhëtarët që janë të interesuar për historinë dhe spiritualitetin. Ky vend është  i mbushur me festivale mahnitese. Një nga festival më të njohura është Loy Krathong, ku banorët e Tajlandës zbukurojne lumenjtë me lule dhe qirinje, duke shprehur mirënjohje ndaj natyrës dhe duke festuar festën e dritës.

Fakte
Popullsia: 69,648,117  | Kryeqyteti: Bangkok | Gjuha: Thai  | Sipërfaqe: 513,120 km2

Atraksione

BangkokChiang MaiDoi SuthepWat Arun

Bangkok, kryeqyteti i Tajlandës, është një metropol dinamik që kombinon harmonikisht, trashëgiminë kulturore me modernen. Një metropol madhështor, i njohur për jetën dinamike, tregjet e ngjyrosura, dhe natyrën e saj mahnitëse. Kryeqyteti i Tajlandës, shquhet për një varg tempujsh të mahnitshëm që përfaqësojnë pasurinë kulturore dhe spiritualitetin e këtij vendi të bekuar.


Chiang Mai, një qytet magjik në veri të Tajlandës, një destinacion i mrekullueshëm për ata që kërkojnë një përvojë origjinale të kulturës dhe natyrës. Nën hijen e kodrave të pyjeve të mrekullueshme të malit Doi Suthep, Chiang Mai shkëlqen me tempujt e tij të bukur, si Wat Phra Singh dhe Wat Chedi Luang.

Doi Suthep është një kodër e mrekullueshme e vendosur në afërsi të qytetit magjik të Chiang Mai në Tajlandë. Në majën e kësaj kodre, gjendet tempulli i njohur Wat Phra That Doi Suthep, një destinacion i shenjtë dhe i frymëzues.

Wat Arun, i njohur edhe si “Tempulli i Mëngjesit” në Bangkok, Tajlandë, është një ndër atraksionet më ikonike të vendit. Ky tempull, me arkitekturën e tij të ngjyrosur dhe dekorime të mahnitshme, ndodhet buzë lumin Chao Phraya, duke bërë që pamja e tij të reflektohet në ujin e rrjedhshëm.

Blog

6 arsye pse duhet të vizitoni Tajlandën

Tajlanda është një vend fantastik me pamje të mrekullueshme natyrore, kulturë të pasur, dhe aventura të pafundme. Nëse keni nevojë për një motiv shtesë për të vendosur Tajlandën në listën

Destinacione të tjera

2,150.00 Udhëtim në Kinë

Ekspeditë në Tokën e Dragoit: Udhëtim në Kinë

Vizitohen Muri i Madh Kinez, Xi’an, fjetje ne tren, Qyteti i Ndaluar, Statuja e Budes, Ushtria e Terracota etj

2,299.00 Udhetim ne Srilanka Elite Travel Agency

Përtej Horizonteve: Udhëtim në Sri Lanka

Vizitohen Anuradhapura, Sigirya, Kandy, Safari ne Yala, Plazhi Bentota etj

1,850.00 Udhëtim ne Tajlande

Magjia e Tempujve: Udhëtim në Tajlandë

Eksplorim të tempujve të Tajlandës, Chiang Rai, Trekëndeshi i Artë, Doi Suthep etj

1,580.00 Udhëtim në Egjipt dhe Piramidat e Gizës

Egjipt: Udhëtim në gjurmët e faraonëve

3 ditë Krociere në Nil, Vizitë në Tempullin e Horus, Tempulli i Isis, Piramidat e Gizës, Kairo etj.

1,090.00 Udhëtim në Azerbaijan

Aventurë në Azerbaijan: Zbulimi i Tokës së Zjarrit

Aventurë në Baku, Absheron, Gobustan, Gabala dhe vizitë në Tokën e Zjarrit.

1,790.00 Udhëtim disaditor ne Indi

“Golden Triangle” Udhëtim në Indi

Vizitë në Delhi, Jaipur Qytetin Rozë, Fatephur Sikri. Jal Mahal (Pallati i Ujit) dhe Hawa Mahal (pallati i Erës)