Egjipt

Egjipti është një vend magjik, i pasur me histori dhe trashëgimi të pasur. Me piramidat ikonike dhe qytetet e lashta, ai të fton të shkosh përtej kohës së sotme në një aventure që mbahet mend përjetë.

Në qytetin e Kajros, rrënojat e lashta shpalosin një histori të lashtë, ndërsa tregjet e tyre plot jetë, zbulojnë jetën e përditshme. Bregdeti i Detit të Kuq sjell një botë të pazakontë nën sipërfaqen e ujit, duke ofruar mundësi zhytje të dhe plot atraksione fantastike.

Udhëtimi në lumin e Nile-it në një anije të vogël eshte nje aktivitet qe nuk duhet humbur.  Kuzhina e egjiptiane eshte e thjeshtë, e përzier me shije dhe arome unike, shton një arsye tjeter per nje  aventurë ne Egjipt.

Në fund të ditës, Egjipti është një vend që të magjeps dhe të frymëzon me historinë dhe gjurmët e lashta, duke krijuar një udhëtim të paharrueshëm që do të mbetet gjatë në kujtesën tënde.

Fakte
Popullsia: 112,716,598  | Kryeqyteti: Cairo | Gjuha: Arabic  | Siperfaqe: 1,002,450 km2

Atraksione

KajroLumi i NilitTempulli PhilaePiramidat e Gizes

Kajro është një qytet i veçantë që përshkruan një harmoni të bukur mes së kaluarës dhe së sotmes. Nëpër rrugët e tij, gjen një mozaik të thellë të kulturave, të cilat përshkruajnë historinë dhe jetën e qytetarëve të tij në mënyrë të shumëllojshme. Piramidat, krenaria e qytetit, bien në sy për madhështinë e tyre dhe për historinë e tyre të mrekullueshme. Ato janë simbol i një epoke të lashtë, duke sjellë nje eksperience të paharrueshme, për ata që i shohin për herë të parë.

Lumi Nil është një nga mrekullitë natyrore më ikonike dhe të njohura në botë. Ky lumë i cili kalon nëpër Egjipt, ka një rëndësi të jashtëzakonshme kulturore, historike dhe natyrore për vendin. Udhëtimi në Nil nëpërmjet anijeve të vogla është një aventurë e pazakontë që të bën të ndjehesh si të udhëtosh në kohë. Duke kaluar përmes peizazheve të bukura dhe qyteteve të lashta që rrethojnë lumin, përjeton një perspektivë të thellë të historisë së Egjiptit dhe të jetës së saj të lidhur me këtë burim të jetës.

Tempulli Philae është një ndër qendrat e kulturës së lashtë në Egjipt. I vendosur në një ishull të vogël në lumin Nil, ky tempull është një monument i lashtësisë që ka qenë një vend i shenjtë për kultin e Ishtarit, si dhe për Hyjneshën Isis dhe të bijën e saj Horus. Ndërtimi i tij filloi në periudhën e Ptolemejve dhe u përfundua në periudhën e Mbretit Nektanebo I. Gjatë kohës së Ndërtimit të Barrës së Asuanit, u përball me rrezikun e permbytjes. Për t’i shpëtuar përmbytjes, u ndërmorr një nismë ndërkombëtare për ta transferuar në një lokacion tjetër.

Piramidat e Gizës janë një nga mrekullitë më të njohura dhe ikonike të botës, simbole të lashta të një civilizimi shumë të rëndësishëm Këto struktura të mahnitshme janë ndërtuar për mbretërit egjiptianë të Lashtësisë së Vjetër për të shërbyer si varre të tyre dhe si një formë e përjetësimit të tyre në botën e ardhshme. Piramidat e Gizës janë: Piramida e Keopstit, e cila është e njohur si një nga mrekullitë e shtatë të botës antike, si dhe piramidat e Menkaurit dhe Kafreut. 

Egjipti

Egjipti, i quajtur ndonjëherë si “Djepi i Qytetërimit”, është një destinacion i endrrsh për eksploruesit e historisë, kulturës dhe aventurës. Një vend i njohur për piramidat e tij të famshme,

Destinacione të Tjera

2,150.00 Udhëtim në Kinë

Ekspeditë në Tokën e Dragoit: Udhëtim në Kinë

Vizitohen Muri i Madh Kinez, Xi’an, fjetje ne tren, Qyteti i Ndaluar, Statuja e Budes, Ushtria e Terracota etj

2,299.00 Udhetim ne Srilanka Elite Travel Agency

Përtej Horizonteve: Udhëtim në Sri Lanka

Vizitohen Anuradhapura, Sigirya, Kandy, Safari ne Yala, Plazhi Bentota etj

1,850.00 Udhëtim ne Tajlande

Magjia e Tempujve: Udhëtim në Tajlandë

Eksplorim të tempujve të Tajlandës, Chiang Rai, Trekëndeshi i Artë, Doi Suthep etj

1,580.00 Udhëtim në Egjipt dhe Piramidat e Gizës

Egjipt: Udhëtim në gjurmët e faraonëve

3 ditë Krociere në Nil, Vizitë në Tempullin e Horus, Tempulli i Isis, Piramidat e Gizës, Kairo etj.

1,090.00 Udhëtim në Azerbaijan

Aventurë në Azerbaijan: Zbulimi i Tokës së Zjarrit

Aventurë në Baku, Absheron, Gobustan, Gabala dhe vizitë në Tokën e Zjarrit.

1,790.00 Udhëtim disaditor ne Indi

“Golden Triangle” Udhëtim në Indi

Vizitë në Delhi, Jaipur Qytetin Rozë, Fatephur Sikri. Jal Mahal (Pallati i Ujit) dhe Hawa Mahal (pallati i Erës)

Egjipt

Egjipti është një vend magjik, i pasur me histori dhe trashëgimi të pasur. Me piramidat ikonike dhe qytetet e lashta, ai të fton të shkosh përtej kohës së sotme në një aventure që mbahet mend përjetë.

Në qytetin e Kajros, rrënojat e lashta shpalosin një histori të lashtë, ndërsa tregjet e tyre plot jetë, zbulojnë jetën e përditshme. Bregdeti i Detit të Kuq sjell një botë të pazakontë nën sipërfaqen e ujit, duke ofruar mundësi zhytje të dhe plot atraksione fantastike.

Udhëtimi në lumin e Nile-it në një anije të vogël eshte nje aktivitet qe nuk duhet humbur.  Kuzhina e egjiptiane eshte e thjeshtë, e përzier me shije dhe arome unike, shton një arsye tjeter per nje  aventurë ne Egjipt.

Në fund të ditës, Egjipti është një vend që të magjeps dhe të frymëzon me historinë dhe gjurmët e lashta, duke krijuar një udhëtim të paharrueshëm që do të mbetet gjatë në kujtesën tënde.

Fakte
Popullsia: 112,716,598  | Kryeqyteti: Cairo | Gjuha: Arabic  | Siperfaqe: 1,002,450 km2

Atraksione

KajroLumi i NilitTempulli PhilaePiramidat e Gizes

Kajro është një qytet i veçantë që përshkruan një harmoni të bukur mes së kaluarës dhe së sotmes. Nëpër rrugët e tij, gjen një mozaik të thellë të kulturave, të cilat përshkruajnë historinë dhe jetën e qytetarëve të tij në mënyrë të shumëllojshme. Piramidat, krenaria e qytetit, bien në sy për madhështinë e tyre dhe për historinë e tyre të mrekullueshme. Ato janë simbol i një epoke të lashtë, duke sjellë nje eksperience të paharrueshme, për ata që i shohin për herë të parë.

Lumi Nil është një nga mrekullitë natyrore më ikonike dhe të njohura në botë. Ky lumë i cili kalon nëpër Egjipt, ka një rëndësi të jashtëzakonshme kulturore, historike dhe natyrore për vendin. Udhëtimi në Nil nëpërmjet anijeve të vogla është një aventurë e pazakontë që të bën të ndjehesh si të udhëtosh në kohë. Duke kaluar përmes peizazheve të bukura dhe qyteteve të lashta që rrethojnë lumin, përjeton një perspektivë të thellë të historisë së Egjiptit dhe të jetës së saj të lidhur me këtë burim të jetës.

Tempulli Philae është një ndër qendrat e kulturës së lashtë në Egjipt. I vendosur në një ishull të vogël në lumin Nil, ky tempull është një monument i lashtësisë që ka qenë një vend i shenjtë për kultin e Ishtarit, si dhe për Hyjneshën Isis dhe të bijën e saj Horus. Ndërtimi i tij filloi në periudhën e Ptolemejve dhe u përfundua në periudhën e Mbretit Nektanebo I. Gjatë kohës së Ndërtimit të Barrës së Asuanit, u përball me rrezikun e permbytjes. Për t’i shpëtuar përmbytjes, u ndërmorr një nismë ndërkombëtare për ta transferuar në një lokacion tjetër.

Piramidat e Gizës janë një nga mrekullitë më të njohura dhe ikonike të botës, simbole të lashta të një civilizimi shumë të rëndësishëm Këto struktura të mahnitshme janë ndërtuar për mbretërit egjiptianë të Lashtësisë së Vjetër për të shërbyer si varre të tyre dhe si një formë e përjetësimit të tyre në botën e ardhshme. Piramidat e Gizës janë: Piramida e Keopstit, e cila është e njohur si një nga mrekullitë e shtatë të botës antike, si dhe piramidat e Menkaurit dhe Kafreut. 

Blog

Egjipti

Egjipti, i quajtur ndonjëherë si “Djepi i Qytetërimit”, është një destinacion i endrrsh për eksploruesit e historisë, kulturës dhe aventurës. Një vend i njohur për piramidat e tij të famshme,

Egjipti, një nga civilizimet më të rëndësishme të njerëzimit

Egjipti është një vend mistik dhe me një kulturë shumë të zhvilluar. Si një nga civilizimet më të zhvilluara në historinë e njerezimit, me poshte keni disa faktorë pse ky

Destinacione të Tjera

2,150.00 Udhëtim në Kinë

Ekspeditë në Tokën e Dragoit: Udhëtim në Kinë

Vizitohen Muri i Madh Kinez, Xi’an, fjetje ne tren, Qyteti i Ndaluar, Statuja e Budes, Ushtria e Terracota etj

2,299.00 Udhetim ne Srilanka Elite Travel Agency

Përtej Horizonteve: Udhëtim në Sri Lanka

Vizitohen Anuradhapura, Sigirya, Kandy, Safari ne Yala, Plazhi Bentota etj

1,850.00 Udhëtim ne Tajlande

Magjia e Tempujve: Udhëtim në Tajlandë

Eksplorim të tempujve të Tajlandës, Chiang Rai, Trekëndeshi i Artë, Doi Suthep etj

1,580.00 Udhëtim në Egjipt dhe Piramidat e Gizës

Egjipt: Udhëtim në gjurmët e faraonëve

3 ditë Krociere në Nil, Vizitë në Tempullin e Horus, Tempulli i Isis, Piramidat e Gizës, Kairo etj.

1,090.00 Udhëtim në Azerbaijan

Aventurë në Azerbaijan: Zbulimi i Tokës së Zjarrit

Aventurë në Baku, Absheron, Gobustan, Gabala dhe vizitë në Tokën e Zjarrit.

1,790.00 Udhëtim disaditor ne Indi

“Golden Triangle” Udhëtim në Indi

Vizitë në Delhi, Jaipur Qytetin Rozë, Fatephur Sikri. Jal Mahal (Pallati i Ujit) dhe Hawa Mahal (pallati i Erës)