Azerbajxhan

Azerbajxhani, një vend i pasur në histori dhe kulturë, ofron një përzierje të mrekullueshme të peizazheve natyrore, qyteteve të lashta, arkitekturës moderne dhe gastronomisë së pasur. Ky destinacion turistik në krahinën e Kaukazit është një mrekulli për të eksploruar.

Kryeqyteti, Baku, është një nga pikat më të njohura në Azerbajxhan. Qyteti është i njohur për bukurinë e tij të pastër bregdetare dhe një kombinim të përzier të arkitekturës moderne dhe të vjetër.

Fakte
Popullsia: 10,412,651  | Kryeqyteti: Baku | Gjuha: Azerbaijani or Azeri  | Sipërfaqe: 86,600 km²

Atraksione

BakuAbsheronGabalaGobustan

Baku, kryeqyteti i Azerbajxhanit, është një qytet i mrekullueshëm që bashkon të kaluarën me të ardhmen në një mënyrë të shkëlqyer. Kjo metropolë buzë detit Kaspik ka një përzierje të mrekullueshme të arkitekturës moderne dhe së kaluarës së lashtë, duke e bërë atë një destinacion tërheqës për udhëtarët nga e gjithë bota.


Në krye të Absheronit është kryeqyteti, Baku, një metropol që shkëlqen për arkitekturën tërheqëse dhe bregdetin e tij të pastër. Në këtë qytet modern, shkëlqimi i ndërtesave të reja si Kulla e Dritave dhe harmonia e tyre me qytetin e vjetër të mbyllur, Icherisheher, tregon një kontrast të bukur midis te vjetres dhe modernes.

Gabala është një qytet i bukur i cili ndodhet në zemër të Azerbajxhanit, i rrethuar nga kodra dhe pyje. Ky destinacion turistik është një ndër pikat më tërheqëse për udhëtarët që dëshirojnë të shijojnë natyrën, historinë dhe aventurën në një vend të veçantë.

Gobustan, një sit i madh arkeologjik dhe natyror në Azerbajxhan, është një vend i mahnitshëm i përzier me histori të lashtë dhe peizazhe të shkëlqyera natyrore. Ky vend i pazakontë ndodhet rreth 64 kilometra në jug-perëndim të kryeqytetit, Baku.

10 Arsye pse duhet të vizitoni Azerbajxhanin

Pushime ne Azerbajxhan
Azerbajxhani, një vend i pasur në histori dhe kulturë, ofron një përzierje të mrekullueshme të peizazheve natyrore, qyteteve të lashta, arkitekturës moderne dhe gastronomisë së pasur. Me

Destinacione të tjera

Azerbajxhan

Azerbajxhani, një vend i pasur në histori dhe kulturë, ofron një përzierje të mrekullueshme të peizazheve natyrore, qyteteve të lashta, arkitekturës moderne dhe gastronomisë së pasur. Ky destinacion turistik në krahinën e Kaukazit është një mrekulli për të eksploruar.

Kryeqyteti, Baku, është një nga pikat më të njohura në Azerbajxhan. Qyteti është i njohur për bukurinë e tij të pastër bregdetare dhe një kombinim të përzier të arkitekturës moderne dhe të vjetër.

Fakte
Popullsia: 10,412,651  | Kryeqyteti: Baku | Gjuha: Azerbaijani or Azeri  | Sipërfaqe: 86,600 km²

Atraksione

BakuAbsheronGabalaGobustan

Baku, kryeqyteti i Azerbajxhanit, është një qytet i mrekullueshëm që bashkon të kaluarën me të ardhmen në një mënyrë të shkëlqyer. Ky metropol buzë detit Kaspik ka një përzierje të mrekullueshme të arkitekturës moderne dhe së kaluarës së lashtë, duke e bërë atë një destinacion tërheqës për udhëtarët nga e gjithë bota.


Në krye të Absheronit është kryeqyteti, Baku, një metropol që shkëlqen për arkitekturën tërheqëse dhe bregdetin e tij të pastër. Në këtë qytet modern, shkëlqimi i ndërtesave të reja si Kulla e Dritave dhe harmonia e tyre me qytetin e vjetër të mbyllur, Icherisheher, tregon një kontrast të bukur midis te vjetres dhe modernes.

Gabala është një qytet i bukur i cili ndodhet në zemër të Azerbajxhanit, i rrethuar nga kodra dhe pyje. Ky destinacion turistik është një ndër pikat më tërheqëse për udhëtarët që dëshirojnë të shijojnë natyrën, historinë dhe aventurën në një vend të veçantë.

Gobustan, një sit i madh arkeologjik dhe natyror në Azerbajxhan, është një vend i mahnitshëm i përzier me histori të lashtë dhe peizazhe të shkëlqyera natyrore. Ky vend i pazakontë ndodhet rreth 64 kilometra në jug-perëndim të kryeqytetit, Baku.

Blog

10 Arsye pse duhet të vizitoni Azerbajxhanin

Pushime ne Azerbajxhan
Azerbajxhani, një vend i pasur në histori dhe kulturë, ofron një përzierje të mrekullueshme të peizazheve natyrore, qyteteve të lashta, arkitekturës moderne dhe gastronomisë së pasur. Me

Destinacione të tjera

1,100.00 Sale!

Udhëtim Magjik në Jordani: Petra, Wadi Rum, dhe Deti i Vdekur

Vizitë në Petra, Shkretëtirën e Wadi Rum dhe Detin e Vdekur. Udhëtim Magjik në Jordani

1,500.00 Sale! Udhëtim në Egjipt dhe Piramidat e Gizës

Egjipt: Udhëtim në gjurmët e faraonëve

3 ditë Krociere në Nil, Vizitë në Tempullin e Horus, Tempulli i Isis, Piramidat e Gizës, Kairo etj.

2,150.00 Udhëtim në Kinë

Ekspeditë në Tokën e Dragoit: Udhëtim në Kinë

Vizitohen Muri i Madh Kinez, Xi’an, fjetje ne tren, Qyteti i Ndaluar, Statuja e Budes, Ushtria e Terracota etj

1,790.00 Udhëtim disaditor ne Indi

“Golden Triangle” Udhëtim në Indi

Vizitë në Delhi, Jaipur Qytetin Rozë, Fatephur Sikri. Jal Mahal (Pallati i Ujit) dhe Hawa Mahal (pallati i Erës)

1,090.00 Sale! Udhëtim në Azerbaijan

Aventurë në Azerbaijan: Zbulimi i Tokës së Zjarrit

Aventurë në Baku, Absheron, Gobustan, Gabala dhe vizitë në Tokën e Zjarrit.

1,490.00 Udhetim ne Rivieren Tajlandeze

Riviera Tajlandeze: Plazhet e Pattaya

Eksplorim të tempujve të Tajlandës, Pattaya, Damnern Saduak, Koh Larn etj